CHŁODNICZY TRANSPORT MIĘSA
(TRANSPORT MIĘSA NA HAKACH)
Transport mięsa w temperaturze kontrolowanej wymaga odpowiedniej wiedzy oraz wyposażenia. Aby zrealizować transport chłodniczy niezbędna jest naczepa typu chłodnia. Określenie „chłodnia” odnosi się do rodzaju naczepy, w której za pomocą agregatu wytwarzamy odpowiednią temperaturę i wilgotność dla transportowanego towaru.
CHŁODNICZY TRANSPORT MIĘSA NA HAKACH
Transport mięsa na hakach – wykorzystywane są haki, które służą do przewożenia mięsa (półtusze) w pozycji wiszącej. Takie rozwiązania przyśpiesza proces załadunki i rozładunku oraz zapewnia odpowiednie warunki higieniczne.
CHŁODNICZY TRANSPORT MIĘSA WYMAGANIA I PRZEPISY
Ze względu na specyfikę, transport chłodniczy jest procesem skomplikowanym. Przed powierzeniem swojego towaru firmie transportowej, należy sprawdzić czy ta firma przestrzega przepisów konwencji ATP i posiada badania ATP / FRC. Każdy towar wymaga innej temperatury, dlatego ważne jest, aby poznać specyfikę towaru i wymagania transportowe przed załadunkiem.
Po więcej informacji odnośnie warunków temperaturowych należy zajrzeć do umowy o międzynarodowych przewozach szybko psujących się artykułów żywnościowych i o specjalnych środkach transportu do tych przewozów (ATP).
KRAJE, KTÓRE OBSŁUGUJEMY
Świadczymy usługi transportu chłodniczego na terenie Niemiec, Francji, Wielkiej Brytanii, Belgii i Holandii.